Главная > Экономика > В Житомирской области аптечные заведения проштрафились на сумму более 24 тысяч гривен. ФОТО

В Житомирской области аптечные заведения проштрафились на сумму более 24 тысяч гривен. ФОТО

17.11.2009

В Житомирской области аптечные заведения проштрафились на сумму более 24 тысяч гривен. ФОТОПрацівниками податкової служби Житомирської області з початку листопада проведено 138 перевірок суб’єктів господарювання, що здійснюють реалізацію лікарських засобів і виробів медичного призначення.
В ході перевірок виявлено 25 випадків порушення порядку проведення готівкових розрахунків та у 33 випадках встановлено недотримання постанови КМУ від 30.10.2009 року № 1154, якою визначено перелік лікарських засобів і виробів медичного призначення, на які встановлюються граничні роздрібні ціни.
Очікувана сума штрафних санкцій за матеріалами перевірок становить 24,4 тис.грн.
До основних виявлених порушень належать: непроведення розрахункових операцій через реєстратори розрахункових операцій; невідповідність готівкових коштів на місці проведення розрахунків, сумі коштів яка зазначена в денному звіті (дане порушення свідчить про приховування суб’єктами господарювання реальних доходів); проведення розрахункових операцій без використання режиму попереднього програмування найменування, цін товарів (споживач отримує на руки розрахунковий документ, який не в повній мірі захищає його права у випадку купівлі неякісних ліків. Зазначення в розрахунковому документі загальної групи (наприклад: «анальгетики») не дозволяє чітко стверджувати, що вами було куплено саме «спазмалгон».
Податківці продовжують тримати ситуацію на фармацевтичному ринку Житомирської області під суворим контролем. Про це на прес-конференції 17 листопада повідомив заступник голови Державної податкової адміністрації у Житомирській області Олександр Конончук.

Житомир.info

Автор: Редакция Житомир.Инфо

Рубрики:Экономика