Главная > Экономика > Финмониторинг увидел, как в Житомирской области отмывают деньги

Финмониторинг увидел, как в Житомирской области отмывают деньги

23.11.2009

Финмониторинг увидел, как в Житомирской области отмывают деньгиДержавний комітет фінансового моніторингу України за результатами аналізу отриманих повідомлень стосовно фінансових операцій, які підлягають фінансовому моніторингу, направив правоохоронним органам за 10 місяців поточного року 933 узагальнених та додаткових узагальнених матеріалів стосовно фінансових операцій, які можуть бути пов’язані з відмиванням злочинних доходів, повідомили JeyNews в прес-службі Держфінмоніторингу.
За словами Голови Держфінмоніторингу Ігоря Черкаського, зокрема, до Генеральної прокуратури України передано 30 матеріалів, Державної податкової адміністрації України – 299, Міністерства внутрішніх справ України – 302, Служби безпеки України – 302.
Підставою для формування узагальнених матеріалів стали понад 150 тисяч отриманих Держфінмоніторингом повідомлень про сумнівні фінансові операції.
Найбільша кількість узагальнених матеріалів знаходиться на розгляді у правоохоронних органів м. Києва, Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Миколаївської, Одеської областей.
В Дніпропетровській та Житомирській областях відповідно до статті 13 Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом» Держфінмоніторингом були підготовлені узагальнені та додаткові матеріали щодо сумнівних фінансових операцій.
Зазначені матеріали були використані СУ УМВС України в Житомирській області при розслідуванні кримінальної справи. Досудове слідство оперативно супроводжувалося УБОЗ УМВСУ в Житомирській області.
Слідчим управлінням УМВСУ в Житомирській області, складано обвинувальний висновок за ст. 190 ч.2 і ч.4, ст. 205 ч.1, ст. 358 ч.2,3 та ст. 209 ч.1 Кримінального кодексу України, стосовно власника одного з фігурантів справи. На даний час справа знаходиться на розгляді Корольовським районним судом м. Житомира.
З метою відшкодування завданих державі збитків накладено арешт на майно обвинуваченого вартістю близько 269,5 тис. грн.
JeyNews

Автор: Редакция Житомир.Инфо

Рубрики:Экономика